Diabetes type 2 is een chronische aandoening waarbij het lichaam niet in staat is om voldoende insuline te produceren of deze niet goed kan gebruiken. Dit kan leiden tot een hoge bloedsuikerspiegel en diverse symptomen zoals vermoeidheid, dorst en frequent urineren. Een van de risico’s van diabetes type 2 is leververvetting, een aandoening waarbij vet zich ophoopt in de lever en de leverfunctie kan belemmeren. In dit artikel bespreken we hoe een diëtist kan helpen bij diabetes type 2 en leververvetting symptomen.

Diabetes type 2 en voeding

Een diëtist kan een belangrijke rol spelen bij het beheersen van diabetes type 2. Voeding speelt namelijk een cruciale rol bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel en het voorkomen van complicaties zoals leververvetting. Een diëtist kan helpen bij het opstellen van een gezond voedingsplan dat rekening houdt met de individuele behoeften en voorkeuren van de patiënt.

Een gezond voedingspatroon voor mensen met diabetes type 2 bestaat over het algemeen uit veel groenten, fruit, volkorenproducten, magere eiwitten en gezonde vetten. Het vermijden van geraffineerde suikers, bewerkte voedingsmiddelen en verzadigde vetten kan ook helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel en het voorkomen van leververvetting.