U kunt op elk moment nieuwe planten aan uw landschap toevoegen, zodat u kunt experimenteren met verschillende soorten bloemen en bladeren. Je kunt zelfs elk voorjaar verschillende eenjarige planten planten. Je kunt ook de soorten planten in je plantenbakken veranderen, wat voor veel afwisseling in je landschap kan zorgen. De ruggengraat van uw landschap moet een mix zijn van bomen, struiken en vaste planten. Voordat u begint met het planten van uw planten, moet u ervoor zorgen dat u hun USDA-hardheidszone kent, die bepaalt hoe goed ze zullen overleven in uw klimaat. Let ook op hoeveel zonlicht ze krijgen, want volle zon heeft zes uur direct zonlicht nodig, terwijl halfzon de helft daarvan krijgt.

Er zijn drie hoofdtypen tuinen: moestuinen, kruidentuinen en bloementuinen. Om te beslissen wat je gaat verbouwen, kies je wat je gezin leuk vindt om te eten of te proberen. Als je een bloementuin begint, kies dan het soort bloemen dat je moet planten. Overweeg of u eenjarige of vaste planten wilt. Eenjarigen hebben kortere bloeitijden, maar komen jaar na jaar terug. Verschillende combinaties van planten zorgen voor prachtige tuinen. Elk type heeft zijn eigen unieke onderhoudsvereisten, dus kies je planten dienovereenkomstig.

De pH-balans van uw tuin is van vitaal belang voor de gezondheid van uw planten. De pH van de bodem kan eenvoudig worden aangepast om ze te laten gedijen. Bepaalde planten hebben een zure grond nodig, terwijl andere een alkalische grond nodig hebben. Blauwe hortensia’s hebben bijvoorbeeld een zure grond nodig, terwijl roze hortensia’s een alkalische grond nodig hebben. Om de pH van de grond te testen, kunt u bij de meeste goede tuincentra een kit kopen. Ze zijn niet duur en geven nuttige informatie.

Het type grond dat je hebt, bepaalt welke planten je moet laten groeien. Zware kleigrond is moeilijk te graven en vereist veel organisch materiaal. Zand- en kalkbodems hebben veel organische stof nodig. Bovendien moet de pH-waarde van uw bodem zes of minder zijn. Sommige planten hebben een hogere zuurgraad nodig, dus je kunt een zure compost mengen of verhoogde bedden gebruiken. En vergeet niet om mulch en goed verteerde mest te gebruiken om de benodigde voedingsstoffen aan uw grond toe te voegen.

Naast aarde hebben planten ook zonlicht nodig. Kies indien mogelijk een zonnige plaats bij een raam. Kamerplanten gedijen het beste onder het licht van een raam op het zuiden, maar als je er geen hebt, overweeg dan om je planten onder een kunstmatig groeilicht te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat ze veel licht krijgen, maar niet verbranden. En vergeet niet om ze regelmatig water te geven. Ze zijn niet bestand tegen koud weer. Je kunt tomaten uit zaden laten groeien in een plaatselijk tuincentrum en ze moeten worden beschermd tegen de kou van het weer.

Als je geen ervaring hebt met het kweken van planten, overweeg dan om met zaden te beginnen. Veel eenjarigen zijn gemakkelijk te kweken uit zaad in de tuin. Controleer uw zaadpakket voor plantinstructies. Of, voor de meer avontuurlijke beginners, zet je planten ongeveer een week of zo voor de laatste vorstdatum binnen. Gebruik een grondmix voor het starten van zaden die verkrijgbaar is in tuincentra en plant ze in containers. Houd de containers vochtig, maar niet zo nat dat ze gaan rotten.