Tuinbestrating kan uw ruimte uitnodigend maken en richting geven. Straatstenen kunnen ook een leuke buitenervaring creëren door naar een centraal punt te leiden. Tuinbestratingsprojecten gaan verder dan het klassieke betonblok, variërend van kiezels tot grasklinkers. Afhankelijk van de algehele esthetiek kunt u ervoor kiezen om één materiaal te gebruiken of meerdere soorten bestrating te combineren. Hier zijn enkele tips om te overwegen bij het kiezen van een tuinbestratingsproject.

Bepaal eerst welke materialen je gaat gebruiken. Voor een eigentijdse woning kunt u gebruik maken van betonnen bestrating, die zowel duurzaam als betaalbaar is. Voor een traditionele tuin kun je kiezen voor kiezels, schelpen of gemalen kalksteen. Voor een eclectische look kun je proberen gezoet beton en schelpen te gebruiken. Deze materialen zijn zowel stijlvol als onderhoudsarm. Zorg ervoor dat je bestrating kiest die past bij de rest van de tuinstijl en bij de bestaande architectuur.

Een groene muur is een andere manier om de verharde ruimte optimaal te benutten. Deze innovatieve oplossing bestaat uit in elkaar grijpende planttrays gevuld met specialistisch plantmedium die worden bevestigd aan speciale backing boards en structurele steunpalen. In deze muren kunnen planten worden gekweekt, die kunnen variëren van groenblijvende planten tot bloemen en zelfs eetwaren. De groene wand is ontworpen om automatisch te worden geïrrigeerd, waardoor het gemakkelijk is om hem goed gevoed te houden.

De juiste tuinbestratingsmaterialen kunnen de look en feel van uw tuin veranderen. Kies een stijl en materiaal die passen bij de algehele esthetiek van uw woning en budget. Als je eenmaal je stijl en materialen hebt bepaald, kun je aan de slag met je project. Het is nooit te laat om een ​​terras te plannen! Als je eenmaal de juiste materialen en stijl hebt gekozen, wordt de rest van de buitenruimte getransformeerd. En vergeet niet de leefruimte buiten waarvan u elke dag wilt genieten.