Als je ooit problemen hebt gehad met het kweken van je planten in potten, ben je niet de enige. Tuinieren is een geweldige vorm van lichaamsbeweging en een geweldige manier om stress te verminderen. En je hoeft geen meesterlijke groene vingers te zijn om je eigen planten te gaan kweken! Hier zijn enkele van de meest elementaire stappen die u moet volgen om te beginnen met het kweken van planten. Ze helpen je om geweldige resultaten te behalen! Maar neem voordat u begint even de tijd om na te denken over uw bodem.

Als je eenmaal een algemeen gebied voor je tuin hebt gekozen, ga dan op zoek naar planten die in die ruimte zullen gedijen. Kies gemakkelijk te kweken planten die productief voor je zijn. Neem ook contact op met uw staat Cooperative Extension Service om erachter te komen welke planten goed groeien in uw omgeving. Misschien moet je zelfs nog een paar planten aan je tuin toevoegen om een ​​verscheidenheid aan looks te krijgen! Planten zijn een geweldige manier om kleur, textuur en leven aan je tuin toe te voegen, dus sla ze niet over!

Als je op zoek bent naar meer ideeën, overweeg dan om een ​​bloemen-, kruiden- of moestuin te beginnen. Bepaal welke soorten planten uw gezin graag zal eten en gebruiken. Kies vervolgens tussen eenjarigen en vaste planten. Sommige planten bloeien de hele zomer, terwijl andere slechts sporadisch bloeien. Of u nu besluit om eenjarige of vaste planten te planten, vergeet niet om planten te selecteren die het hele groeiseizoen meegaan en jaar na jaar zullen groeien. Verschillende soorten planten vragen om ander onderhoud, dus bepaal vooraf welke het beste bij u past.

Wanneer moet je je groenten planten?

Bij het selecteren van planten voor uw tuin, moet u planten kiezen die weinig onderhoud nodig hebben. Zonnebloemen zijn een uitstekende keuze voor beginners. Ze hebben niet veel bemesting nodig, gedijen op de meeste bodems en kunnen droogte verdragen. Vergeet niet om ze in de open lucht te planten, anders zullen ze de omringende planten verduisteren. Kies dus verstandig! Vergeet niet de grond- en zonlichtniveaus te controleren voordat u een plant voor uw tuin kiest! U kunt zich zelfs abonneren op Insider Reviews om geweldige aanbiedingen te ontvangen!

Houd bij het kiezen van een pot voor uw containertuin rekening met de grootte ervan. Plugplanten zijn zaailingen die in het vroege voorjaar beschikbaar zijn. Over het algemeen zijn ze er in twee maten – klein en groot. Je moet de planten in grotere containers potten als ze voldoende in hun potten zijn gegroeid. Het is belangrijk om een ​​pot te kiezen die past bij de grootte van je plant. Een te kleine container laat het niet groeien.

Als u op zoek bent naar een natuurlijk landschap, wilt u inheemse planten en struiken gebruiken. Deze planten gedijen op verschillende bodems. En als u een tuin wilt planten, controleer dan de pH van de grond om te bepalen of de door u gekozen planten tevreden zullen zijn. Als uw grond bijvoorbeeld zuur is, moet u rododendrons en camelia’s planten. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Entomologie van de Universiteit van Kentucky.