Voordat u begint met planten, moet u beslissen welke planten goed zullen groeien in uw regio. Afhankelijk van je klimaat kun je het beste beginnen met het bepalen van je zone. Er zijn 11 zones in de VS en Canada. Op het noordelijk halfrond zijn deze zones gebaseerd op de laagste gemiddelde wintertemperatuur. Als je in een kouder gebied woont, wil je planten kiezen die het beste in deze zone groeien. In het gebied hebben zich in de loop van de eeuwen inheemse planten ontwikkeld. Dit betekent dat ze inheems zijn en ten goede komen aan lokale bestuivers. Invasieve planten daarentegen zijn vreemd, verspreiden zich snel en kunnen inheemse ecosystemen vernietigen.

Planten hebben voedingsstoffen nodig om te groeien, en ze krijgen wat ze in hun grond stoppen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om onkruidverdelgers toe te passen om onkruid en ander onkruid te doden, zei Benzakein dat planten krijgen wat ze in hun grond stoppen. Voeg indien mogelijk vitamineverrijkte compost toe aan de grond. Vermijd chemische meststoffen of onkruidverdelgers. Deze kunnen ervoor zorgen dat uw tuin er lelijk uitziet, dus zorg ervoor dat u de instructies zorgvuldig opvolgt. De voordelen van tuinieren zijn onmetelijk.

Ten eerste kun je een hele nieuwe reeks voedingsmiddelen proberen waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou proberen. Door uw eigen producten te verbouwen, kunt u uw gezin heerlijke nieuwe smaken geven en de extra kosten van in de winkel gekochte producten vermijden. Bovendien is de verscheidenheid aan voedsel dat je verbouwt leuk en voedzaam voor jou en je gezin. Het vergt wat geduld, maar het is de moeite meer dan waard. U zult versteld staan ​​van de verscheidenheid aan verse groenten en fruit die u direct van de plant kunt plukken.

Behalve dat het een plezierige bezigheid is, is tuinieren ook een uitstekende manier om stress te verlichten. De verbinding tussen tuinieren en groei en vernieuwing is ongeëvenaard in andere activiteiten. Onthoud dat als je je planten niet regelmatig snoeit of snijdt, je tuin snel vol raakt en je overspoelt! Zo ben je je weekenden niet bezig met het opruimen van een rommeltje. U kunt uw weekenden besteden aan het werken aan uw tuin terwijl u belangrijke lessen leert over gezond leven. U kunt zelfs de tijd en energie gebruiken om uw kinderen te leren over de voedselveiligheid van uw gemeenschap.

De gezondheidsvoordelen van tuinieren zijn talrijk. Afgezien van het feit dat u veel voordelen kunt halen uit het proces, bevordert tuinieren de fysieke kracht en vermindert het het risico op hartaandoeningen en depressies. Een van de vele voordelen van tuinieren zijn gezonde voeding en een betere nachtrust. De fysieke activiteit die gepaard gaat met het cultiveren van een tuin creëert ook een gevoel van empowerment, verbinding en creatieve rust. Je zult je daarna geweldig voelen nadat je vies bent geworden in de tuin.

Ongedierte kan zelfs voor de meest ervaren tuinier een voortdurende strijd zijn. Van insecten tot bemoeizuchtige beestjes, tuinongedierte kan een breed scala aan schade en stress aan uw planten veroorzaken. Om dit probleem te bestrijden, moet u planten goed water geven en in de volle zon houden. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is niet altijd nodig en er zijn meerdere biologische alternatieven beschikbaar. U kunt creatieve afschrikmiddelen proberen om ongewenste dieren uit uw tuin te houden.

Geschiedenis van het tuinieren: In de Middeleeuwen nam het gebruik van tuinen voor esthetische doeleinden af. Na de val van Rome werden tuinen steeds gebruikelijker voor geneeskrachtige kruiden en voor het versieren van kerkaltaren. De praktijk van tuinieren bleef sterk in Europa, voornamelijk via kloosters. Kloostertuinen waren over het algemeen verdeeld in verschillende soorten, waaronder keuken-, ziekenboeg- en begraafplaatsboomgaarden. Sommige kloosters hadden privétuinen voor obedientiarissen of kelders.

Behalve dat het een plezierige en therapeutische hobby is, heeft tuinieren ook veel gezondheidsvoordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat het mensen kan helpen hun risico op dementie te verkleinen. Volgens één onderzoek hadden degenen die regelmatig tuinieren een 36% tot 47% lager risico op het ontwikkelen van dementie. Een andere studie wees uit dat mensen die een tuin aanlegden, een ‘veranderde bewustzijnsstaat of ‘de zone’ ervoeren, vergelijkbaar met die van mediteren of yoga. Hoewel de effecten op korte termijn moeilijk te meten zijn, is tuinieren een uitstekende manier om stress te verminderen en de gezondheid te verbeteren.

Een ander voordeel van tuinieren is dat het mensen kan helpen geld te besparen. Ze hoeven geen biologische groenten te kopen. Ze kunnen veel goedkoper worden gekweekt. Het bespaart niet alleen geld, maar tuinieren kan ook uw cardiovasculaire gezondheid verbeteren. Je kunt tot 300 calorieën verbranden in dertig minuten tuinieren. Bovendien is het een plezierige oefening. En zolang je in een goede bui bent, is tuinieren gezond. Het zal je immuunsysteem verbeteren en je mentale toestand verbeteren.