De definitie van inspiratie kan van persoon tot persoon verschillen, maar er zijn enkele algemene kenmerken die iedereen deelt. Ongeacht je persoonlijke definitie, inspiratie is een krachtig gevoel dat de innerlijke vlam ontsteekt en je ertoe aanzet iets nieuws te creëren of een bestaande te verbeteren. Als je eenmaal geïnspireerd bent, is het belangrijk om te onthouden dat inspiratie vluchtig kan zijn, dus misschien wil je de oorspronkelijke bron van je inspiratie opnieuw bezoeken. Gelukkig hoeft inspiratie niet uit een boek te komen of een plek die je niet snel vergeet.

Het eerste dat u moet doen bij het inrichten van uw tuin, is nadenken over uw stijl en voorkeuren. Hoewel de meeste mensen zich op hun gemak voelen bij het inrichten van hun huis, kan het een ontmoedigende taak zijn om een ​​tuin van accessoires te voorzien. Bedenk welke kleuren en texturen u aantrekkelijk vindt en breid die voorkeuren uit naar de ornamenten van uw tuin. Als je bijvoorbeeld van gedurfde rode en groene tinten houdt, gebruik dan geglazuurde potten in dezelfde tint. Hetzelfde geldt voor gedempte tonen.

Je kunt inspiratie toekennen door het aan een speler of een personage te geven. Inspiratie kan bijvoorbeeld worden toegekend in de vorm van een pokerfiche, een dobbelsteenworp of zelfs een ethisch gewonnen bot van een klein dier. Andere voorbeelden van inspiratie zijn kattensnoepjes en stukjes oudbakken brood. De laatste opties kunnen het beste worden gebruikt in een campagne waar er tal van gevolgen zijn voor het niet heldhaftig handelen. In beide gevallen is het van vitaal belang om met uw DM samen te werken om te bepalen hoe deze het best aansluit bij de plot.

Omdat het woord creativiteit inspireert, bestuderen veel psychologen verschillende aspecten van inspiratie. Een van die onderzoeken, door Thrash en Elliot, schetste drie basiskenmerken van inspiratie. De drie kwaliteiten van inspiratie omvatten het vermogen om op te roepen, te transcenderen en te benaderen. Inspirerende individuen voelen zich vaak geïnspireerd door de schoonheid, eenvoud en uniciteit van een kunstwerk. De derde kwaliteit, een gevoel van ‘flow’ of ‘flow’, kan ook creatief denken aanwakkeren.

Hoewel de definitie van inspiratie erg breed is, zijn er ook enkele factoren die essentieel kunnen zijn bij het cultiveren ervan. Over het algemeen is inspiratie een product van denken en het product van tijd en moeite. Het creatieve proces kan, mits goed ontwikkeld, resulteren in een doorbraak die de wereld verandert. Een documentaire over het boeddhisme kan bijvoorbeeld je interesse wekken om het boeddhisme te bestuderen. Evenzo kan diep en volledig door de neus ademen een trigger voor inspiratie zijn.