Je kunt er niet omheen: Een echte kerstboom langer dan een paar dagen in leven houden is een uitdaging. De naalden vallen eraf, je moet hem voortdurend water geven en hij is brandgevaarlijk. Maar kunstkerstbomen kunnen net zo mooi zijn – en ze hebben veel voordelen. Kunstbomen zijn gemakkelijker te onderhouden, maken geen rommel in je huis als je in een appartement woont, zien er net zo goed uit als de echte en veroorzaken geen stress. Lees verder om te zien waarom kunstkerstbomen kopen iets voor u kunnen zijn.

Ze zijn gemakkelijker te onderhouden

Echte kerstbomen moeten binnen worden gehouden, regelmatig water krijgen en hun afhangende takken moeten in een emmer water worden gezet. Ze verliezen ook naalden en moeten na één seizoen worden weggegooid. Kunstbomen zijn gemakkelijk te onderhouden omdat ze geen water nodig hebben en niet afvallen. U kunt ze zelfs buiten houden als u wilt, hoewel ze langer meegaan als u ze binnen bewaart.

Ze hebben geen water nodig

Je kunt een kunstboom geen water geven, wat het probleem van uitvallende naalden, een rommelig huis en het gevaar van schimmel oplost. Sommige bomen worden geleverd met ingebouwde waterreservoirs die kunnen worden bijgevuld, maar deze zijn duurder. Om uw boom fris en rechtop te houden, gebruikt u een boomstandaard. Dit is ook een goede manier om de vloer eronder droog te houden. Als uw boom toch te droog wordt, besproei hem dan met een spuitfles of stop hem in een papieren zak met verfrommeld krantenpapier en sluit de zak.

Ze laten geen naalden vallen

Echte kerstbomen verliezen hun naalden snel, zelfs als je ze regelmatig water geeft, wat betekent dat je ze vaak moet opzuigen. Als ze eenmaal de meeste naalden kwijt zijn, zien ze er gewoon lelijk uit. Kunstkerstbomen zijn minder rommelig en verliezen geen naalden. Als u er een koopt met ingebouwde verlichting, let er dan op dat u die niet laat branden als de boom niet meer feestelijk is.

Ze zijn veiliger

Echte kerstbomen mogen dan mooi zijn, ze zijn ook brandgevaarlijk. Volgens de National Fire Protection Association veroorzaken kerstbomen jaarlijks gemiddeld 190 woningbranden. Kunstbomen vormen een dergelijk gevaar niet.

U kunt ze meteen na Thanksgiving opzetten

Het kost tijd en moeite om een echte kerstboom op te zetten. Je moet hem snijden, water geven, in een standaard zetten, de vallende naalden opzuigen en hem weggooien als hij zijn werk heeft gedaan. Je kunt beter vanaf de dag na Thanksgiving van je kerstboom genieten. Je kunt het op een zondagmiddag doen en de volgende dag is hij feestelijk.

Ze gaan langer mee dan een echte boom

Echte kerstbomen gaan niet lang mee. Als ze eenmaal de meeste naalden kwijt zijn, zien ze er triest en rommelig uit. Zelfs als u ze na Kerstmis omzaagt en in een emmer water bewaart, overleven ze niet langer dan een paar weken. Kunstbomen daarentegen gaan vele jaren mee. Ze zijn in de loop der jaren steeds beter geworden, en sommige hebben zelfs ingebouwde verlichting.

Conclusie

Als u ooit hebt geprobeerd een echte kerstboom in leven te houden of verhalen hebt gehoord van mensen die daarin faalden, dan weet u waarom u misschien de voorkeur geeft aan een kunstkerstboom. Kunstkerstbomen zijn gemakkelijker te onderhouden, laten geen naalden vallen en zijn een goede match voor een miniatuur kerstdorp. Bovendien kun je ze meteen na Thanksgiving opzetten en gaan ze langer mee dan een echte boom. Echte kerstbomen hebben veel voordelen voor mensen die van de feestdagen houden. Maar voor vele anderen zijn kunstkerstbomen de betere keuze. Ze zijn gemakkelijker te onderhouden, laten geen naalden vallen en hoeven geen water te krijgen. Bovendien kun je ze meteen na Thanksgiving opzetten en gaan ze langer mee dan een echte boom.